Cloud PBX, poznat kao i hosted PBX (Private Branch Exhange) je vrsta telefonske mreže čija usluga se pruža putem VOIP-a. Za razliku od tradicionalnogPBX sustava, ne ovisi o tehničkoj opremi na lokaciji. Tradicionalni PBX sustavi su veliki te često zahtijevaju vlastiti prostor, što oduzima prostor za rad. Također, visoka nabavna cijena i trošak održavanja tradicionalnog PBX sustava predstavljaju probleme koji s Cloud PBX sustavom ne postoje.

Kako se može prebaciti na Cloud PBX telefoniju?

Brzo i jednostavno! Za razliku od tradicionalnih PBX sustava, sve što Vam je potrebno za prelazak na Cloud PBX je stabilna internet veza. Vaša kompletna telefonija postane umrežena putem virtualne veze, koja automatski odgovara na sve Vaše pozive i usmjerava ih na ispravne odjele ili ekstenzije.

Takvim načinom komunikacije gubi se potreba za ružnim ormarima u sklopu Vašeg ureda te se oslobađa prostor koji možete iskoristiti za Vaše poslovanje. Također, nema potrebe za održavanjem, budući da se Vaša privatna telefonska mreža vrti u sigurnim data centrima najvišeg stupnja.

Koje su prednosti telefonije putem Clouda?

Osim uštede, prednost je što su Cloud sustavi skalabilni, odnosno rastu zajedno s Vama. Kod tradicionalnih telefonski sustava, za dodavanje dodatnih telefonskih linija potrebno je kabliranje ili nadogradnja centrale. S cloud sustavima, dodavanje novih korisnika se može odraditi u nekoliko minuta, bez obzira rade li putem fizičkog ureda ili remote. Takvi sustavi su preporučeni za brzo rastuče tvrtke i tvrtke čiji radnici rade remote. Ujedno, takav način rada je nemoguć putem klasične centrale budući da one mogu raditi isključivo na lokaciji ureda.

Dapače, Vaši zaposlenici ne moraju čak biti niti u istoj državi kao i Vaš ured, budući da za Cloud PBX granice ne postoje. Uz korištenje Softphone aplikacije ovisnost za uredom u potpunosti nestaje.

Naravno, kao i za sve Cloude usluge možete aktivirati i dodatne usluge poput automatiziranog govornog izbornika (IVR), usmjeravanja poziva, snimanja razgovora i mnogih drugih. Idealno rješenja za više prostora u uredu ili pokretanje virtualnog ureda u drugoj zemlji. Za više informacija o Cloud PBX usluzi obratite nam se putem kontakt forme ili provjerite prednosti naših Start2Biz i Start4Biz paketa koji Vam nude korištenje Cloud PBX sustava 6 mjeseci u cijeni paketa.